Anlita sjukhuspersonal Timra Medical

Mitt råd till dig: anlita ALLTID legitimerad sjukvårdspersonal

Botulinum toxin, vilket är det verksamma ämnet i Botox, är precis det som namnet avslöjar, ett toxin, det vill säga ett nervgift. Läkemedlet utövar sin effekt på cellerna genom att tillfälligt blockera musklernas förmåga att dra ihop sig. Muskeln förblir avslappnad vilket gör att rynkorna på huden ovanpå jämnas ut! Många märker också andra positiva effekter av botulinum toxin (botox), som till exempel att huden också får ett slätare och renare utseende på grund av andra faktorer i huden som påverkas.

Botulinum toxin injiceras i muskulaturen och effekten är tillfällig. Ansiktet är uppbyggt av en fantastisk kombination av muskler som samspelar för att skapa olika ansiktsuttryck beroende på vilka muskler som för tillfället är aktiva. Detta är kärnan till varför du bör gå till legitimerad sjukvårdspersonal med god anatomisk kännedom för att undvika ”behandling” av fel muskel som kan leda till hängande ögonbryn eller ögonlock.

Vrid klockan tillbaks några år med injektionsbehandlingar

I Skandinavien har naturlig skönhet alltid varit eftertraktat och inställningen till kosmetisk kirurgi har varit något återhållsam och tabubelagd jämfört med vissa andra länder. Men på senare tid har denna syn börjat mjukas upp. Många är ute efter att se yngre ut utan att för den delen vilja förändra sitt utseende. Man vill vrida tillbaka klockan några år, se fräschare ut helt enkelt! Botulinum toxin i rätt händer kan ge dig detta då effekten kommer relativt snabbt – inom en vecka. Har du dessutom en kunnig behandlare som är mån om att du inte ska se naturlig och inte alltför stel ut i ansiktet så får du ett vinnande koncept!