Hyalase – Borttagning av filler

Hyalasebehandling riktar sig framför allt till dig som kanske fått filler fel injicerat eller drabbats av tråkig biverkan av granulom (filler som bildar kulor/klumpar underhuden). Hyalase eller hyaluronidase som det också heter är en antidot till hyaluronsyra dvs filler. Hyalase verkar genom att bryta ner hyaluronsyra där man sprutar in det.

Säkerhet – Hyalase licenspreparat

Hyalase är ett licenspreparat. Licensen är personligt utfärdat på dr Poli och godkänd av Läkemedelsverket. Licens kan enbart sökas av läkare. Ur säkerhetsaspekt är det extra viktigt att du går till en behandlare som har tillgång till Hyalase. Det är ytterst ovanligt men man kan drabbas av allvarlig biverkan av nekros (vävnadsdöd) om fillers hamnat i ett kärl. Har man tillgång till Hyalase kan man häva detta på plats då detta måste göras så tidigt som möjligt.

Hur går en behandling med hyalase till?

En behandling föregås alltid av en medicinsk konsultation. Då går man igenom vad man har för önskemål och förväntningar med en behandling. Liksom alla behandlingar föregås även denna av en genomgång av din medicinska bakgrund. Behandlingen startar med noggrann rengöring av behandlingsområdet. Därefter ritar behandlaren eventuellt upp var man ska behandla. Hyalase injiceras med en tunn nål och behandlingsresultatet kan många gånger ses redan direkt efter behandling. Hyalas behandlingen dokumenteras alltid med före och efter bilder för din och behandlarens säkerhet.

Eftersom Hyalase bryter ner hyaluronsyra kan en behandling medföra att din kroppsegna hyaluronsyra i området också bryts ner. Men denna återbildas av kroppen med tiden. Du kommer erbjudas ett återbesök i samband med din behandling. Det kan bli så att man behöver upprepas Hyalase behandlingen flera gånger beroende på hur mycket fillers som ska tas bort, typ av fillers, var det ligger etc.

Varför anlita oss?

Utförd av certifierad läkare

Din naturliga skönhet i fokus

Behandlingsskadeförsäkring via Folksam

Central klinik på Östermalm, Stockholm

boka tid
Behandlingsområden

Behandlingsområden kan vara läppar, kinder, panna, etc. Med andra ord kan man i princip behandla samma områden som med fillers. På Timra Medical görs en individuell plan för din behandling av Hyalase. För att diskutera detta var god boka en konsultation.

boka tid