Filler – Injektionsbehandlingar för rynkor samt volymförlust i kinder och läppar

Estetisk behandling med filler är en icke kirurgisk behandling där man kan tillföra ny fukt i huden i form av hyaluronsyra och skapa volym i områden där man tidigare hade mer. Hyaluronsyra finns naturligt i huden men minskar med åldern. Man har också naturligt fettkuddar i ansiktet som med åldern minskar i storlek. Hos vissa kan detta också ske tidigare i livet i samband med graviditet eller kraftig viktnedgång. Sammantaget kan flera faktorer ha betydelse för volymförlust i ansiktet, kinder och läppar. Volymförlust ger mindre stadga åt huden vilket leder till ”häng”, veck och rynkor. Injektionsbehandling med filler möjliggör utslätning av mindre rynkor och veck genom att tillföra fukt och volym i området. Filler kan också användas i rent volymskapande syfte t ex i läppar och kinder.

Vad är filler?

Injektionsbehandlingar med filler (hyaluronsyra) har snabbt blivit populära pga att de är icke kirurgiska, icke permanenta och kan göras utan större återhämtningstid. Det finns en uppsjö av olika filler. På Timra Medical ställer vi stora krav på säkerhet och använder oss av icke permanenta produkter, främst av Juvederm. Juvederm serien från läkemedelsbolaget Allergan är bred med flera olika preparat som är anpassade efter bla området de ska användas i. De är välbeprövade filler och godkända i flera läkemedelsinstanser världen över, bla FDA godkända. Injektionsbehandling med fillers är tillfällig då hyaluronsyra bryts ner av kroppen. Hur länge effekten sitter i beror på vilket område man behandlar och vilket preparat man använder.

Vad ska man tänka på innan en injektionsbehandling med filler?

Du kommer få en hel del information inför injektionsbehandling med filler som är individuellt anpassat för dig i samband med din konsultation. Generellt finns det vissa saker som alla bör tänka på innan en behandling med filler, vg se nedan:

  • Du bör inte vara gravid eller ammande.
  • Du bör inte ha en pågående herpesinfektion, i samråd med läkaren kan behandlingen planeras.
  • Du bör inte ha feber, infektion eller allmän sjukdomskänsla i kroppen.
  • Du bör inte ha en hudinfektion i området som ska behandlas.
  • Du bör inte utsätta dig för hård fysisk ansträngning samma dag.
  • Vissa blodförtunnande läkemedel och alkohol kan öka blödningsbenägenheten och risken för blåmärken.

Hur går det till?

Alla estetiska behandlingar börjar med en konsultation. Dina önskemål, förväntningar och farhågor diskuteras. Du får en professionell bedömning och förslag på rekommenderad behandling. Hänsyn tas till din medicinska historia och eventuellt tidigare behandlingar, likväl till önskemål om bedövning. Behandlingen börjar med att man rengör behandlingsområdet noggrant. Ofta ”ritar” man ut var injektionen ska ske utifrån anatomiska landmärken för att uppnå ett bra estetiskt resultat. Före- och efter bilder ingår i behandlingen och är en säkerhet för båda parter. Själva injektionen tar inte så lång tid, oftast kring 10 minuter, men det kan variera beroende på område och mängd. Resultat kan ses omedelbart efter behandlingen.

Resultat

Resultaten efter en injektionsbehandling med filler märks omedelbart efter en behandling men efter en vecka blir det mer tydligt hur resultatet kommer se ut. Hur länge effekten håller varierar beroende på individ, behandlingsområde och typ av fillers som används. T ex kan behandling av läppar behöva upprepas efter 3-4 månader, medan behandling av kinder och kan hålla 6 månader eller längre. Effektens hållbarhet påverkas också av individens livsstil. Resultaten är individuella och man kan inte på förhand garantera ett specifikt behandlingsresultat.

Kundreferens

Kundreferens

”Har alltid haft tunna läppar…var rädd för att resultatet skulle bli konstigt men jag fick superfina läppar, diskret men påtaglig förändring!”

Linda P, Stockholm

Behandlingsområden

Fillers nasolabialfåra

Injektionsbehandling i vecket mellan näsan och mungipan för att minska volymförlust i detta område.

Fillers marionettlinjer/sura mungipor

Reducera marionettlinjer/sura mungipor med injektionsbehandling av fillers för att återskapa volym i vecken som utgör marionettlinjer.

Fillers läppar

Injektionsbehandling i läppar för att antingen konturera eller ge mer volym i läpparna.

Fillers kinder

Injektionsbehandling i kinder för att ersätta volymförlust som kommer med åldern. Kan också användas för att konturera kinderna.

Varför anlita oss?

Utförd av certifierad läkare

Din naturliga skönhet i fokus

Behandlingsskadeförsäkring via Folksam

Central klinik på Östermalm, Stockholm

boka tid
FAQ- Vanliga frågor kring filler

Kan man ta bort fillers?

Ja man kan använda Hyalase, ett licensläkemedel som reverserar (tar bort) effekten av filler. 

Kan man få perfekt symmetri?

Att eftersträva perfektion är bra men man måste vara realistisk. De flesta har viss asymmetri mellan höger och vänster ansiktshalva och detta är inget som kan ”botas” med filler. 

Vilka är de vanligaste biverkningarna?

Svullnad, rodnad och blåmärken är de vanligaste biverkningarna.

Kan man injicera filler på fel ställe? Vad gör man då?

Innan injektionsbehandlingen planerar man noggrant var man ska injicera utifrån anatomiska landmärken för att uppnå gott estetiskt resultat. Många människor har redan från början en asymmetri i ansiktet, påtalas och dokumenteras innan behandlingsstart. Ibland kan fillers ”vandra” eller bilda klumpar. Du kommer få information om hur man kan undvika detta och skulle det väl hända kan du ta upp detta på ditt återbesök. Det finns flera saker man kan göra för att åtgärda feladministrerad filler, tex Hyalase.

Är det farligt med fillersbehandling?

Ja, det kan vara farligt om det tex sprutas in i ett kärl. Det är därför viktigt att kontrollera att den som gör din behandling är legitimerad sjukvårdspersonal samt att företaget har en behandlingsskadeförsäkring.

Hur länge håller behandlingen?

All filler bryts ner av kroppen, behandlingen är inte permanent. Hur länge behandlingen håller beror på flera saker. Dels ens egna anatomiska förutsättningar samt externa faktorer kan också påverka, tex solexponering och löpträning. Sedan beror det också på vilket område man behandlar och vilka preparat man använder. Filler i kinder håller tex längre än filler i läppar. Ibland kan man också se att filler bryts ner snabbare efter den allra första behandlingen man gör.

Patientinformation filler