Filler – Injektionsbehandlingar för rynkor samt volymförlust i kinder och läppar

Fillers är en form av kosmetiska injektioner som används för att fylla ut och lyfta huden samt ge den mer spänst och volym. De används ofta för att behandla rynkor, linjer och andra tecken på åldrande men kan också användas för att skulptera och forma ansiktet. Till exempel för att ge mer definierade läppar eller käklinje. 

Det finns många olika typer av fillers på marknaden och de innehåller alla olika sorters substanser. De vanligaste är hyaluronsyra-baserade fillers som är en naturlig substans som finns i huden och hjälper till att bibehålla fukt och spänst. Det finns även kalciumhydroxylapatit-baserade fillers som är en syntetisk form av kalcium som har en kompakt konsistens och används för att ge struktur och volym.

Vad är filler?

Injektionsbehandlingar med filler (hyaluronsyra) har snabbt blivit populära pga att de är icke kirurgiska, icke permanenta och kan göras utan större återhämtningstid. Det finns en uppsjö av olika filler. På Timra Medical är det viktigt att hålla sig uppdaterade med utvecklingen inom estetiska behandlingar och att välja högkvalitativa produkter som är anpassade för individuella behov, säkerhet, indikationer och behandlingsområden. Därför erbjuder vi en portfolio med Belotero, Teosyal, Aliaxin samt Molderm produkter. De är välbeprövade och godkända i flertalet länder. Injektionsbehandling med fillers är tillfällig då hyaluronsyra bryts ner av kroppen. Hur länge effekten sitter i beror på vilket område man behandlar och vilket preparat man använder.

Vad ska man tänka på innan en injektionsbehandling med filler?

Du kommer få en hel del information inför injektionsbehandling med filler som är individuellt anpassat för dig i samband med din konsultation. Generellt finns det vissa saker som alla bör tänka på innan en behandling med filler, vg se nedan:

  • Du bör inte vara gravid eller ammande.
  • Du bör inte ha en pågående herpesinfektion, i samråd med läkaren kan behandlingen planeras.
  • Du bör inte ha feber, infektion eller allmän sjukdomskänsla i kroppen.
  • Du bör inte ha en hudinfektion i området som ska behandlas.
  • Du bör inte utsätta dig för hård fysisk ansträngning samma dag.
  • Vissa blodförtunnande läkemedel och alkohol kan öka blödningsbenägenheten och risken för blåmärken.

Hur går det till?

Innan du genomgår en estetisk behandling kommer du att genomgå en konsultation där du kan diskutera dina förväntningar, önskemål och eventuella oro inför behandlingen. Din läkare kommer att ge en professionell bedömning och förslag på den mest lämpliga behandlingen för dig med hänsyn till din medicinska historia och eventuella tidigare behandlingar. 

Fillersbehandlingar är ofta enkla och snabba med synliga resultat omedelbart efteråt. Behandlingen utförs av en erfaren läkare genom att injicera fillern i det valda området med en tunn nål. Smärtan är oftast minimal men vissa personer kan uppleva lite obehag under behandlingen. Innan behandlingen påbörjas rengörs området noggrant. Ibland kan läkaren ”rita” på området för att följa anatomiska landmärken och säkerställa att resultatet blir så estetiskt tilltalande som möjligt. Före- och efterbilder tas för att dokumentera resultatet och säkerställa en bra uppföljning. Själva injektionen tar inte lång tid, oftast cirka 10 minuter, men tiden kan variera beroende på område och mängd.

Resultat

Injektionsbehandlingar med filler är en snabb och enkel lösning för att förbättra hudens utseende och återställa volym och fasthet. Efter behandlingen kan resultaten ses omedelbart men det kan ta upp till en vecka för att det fullständiga resultatet ska vara tydligt. Hur länge resultaten varar kan variera beroende på person, behandlingsområde och typ av filler som används. Vissa områden såsom läppar kan behöva upprepad behandling var 3-4 månad medan andra områden som kinder kan behålla resultatet i upp till 6 månader eller mer. Livsstil kan också påverka hur länge resultaten varar. Det är viktigt att komma ihåg att resultaten kan variera och det går inte att garantera ett specifikt behandlingsresultat på förhand.

Kundreferens

Kundreferens

”Har alltid haft tunna läppar…var rädd för att resultatet skulle bli konstigt men jag fick superfina läppar, diskret men påtaglig förändring!”

Linda P, Stockholm

Behandlingsområden

Fillers nasolabialfåra

Injektionsbehandling i vecket mellan näsan och mungipan för att minska volymförlust i detta område.

Fillers marionettlinjer/sura mungipor

Reducera marionettlinjer/sura mungipor med injektionsbehandling av fillers för att återskapa volym i vecken som utgör marionettlinjer.

Fillers läppar

Injektionsbehandling i läppar för att antingen konturera eller ge mer volym i läpparna.

Fillers kinder

Injektionsbehandling i kinder för att ersätta volymförlust som kommer med åldern. Kan också användas för att konturera kinderna.

Varför anlita oss?

Utförd av certifierad läkare

Din naturliga skönhet i fokus

Behandlingsskadeförsäkring via Folksam

Central klinik på Vasastan, Stockholm

boka tid
FAQ- Vanliga frågor kring filler

Kan man ta bort fillers?

Ja man kan använda Hyalase, ett licensläkemedel som reverserar (tar bort) effekten av filler. 

Kan man få perfekt symmetri?

Att eftersträva perfektion är bra men man måste vara realistisk. De flesta har viss asymmetri mellan höger och vänster ansiktshalva och detta är inget som kan ”botas” med filler. 

Vilka är de vanligaste biverkningarna?

Svullnad, rodnad och blåmärken är de vanligaste biverkningarna.

Kan man injicera filler på fel ställe? Vad gör man då?

Innan injektionsbehandlingen planerar man noggrant var man ska injicera utifrån anatomiska landmärken för att uppnå gott estetiskt resultat. Många människor har redan från början en asymmetri i ansiktet, påtalas och dokumenteras innan behandlingsstart. Ibland kan fillers ”vandra” eller bilda klumpar. Du kommer få information om hur man kan undvika detta och skulle det väl hända kan du ta upp detta på ditt återbesök. Det finns flera saker man kan göra för att åtgärda feladministrerad filler, tex Hyalase.

Är det farligt med fillersbehandling?

Ja, det kan vara farligt om det tex sprutas in i ett kärl. Det är därför viktigt att kontrollera att den som gör din behandling är legitimerad sjukvårdspersonal samt att företaget har en behandlingsskadeförsäkring.

Hur länge håller behandlingen?

All filler bryts ner av kroppen, behandlingen är inte permanent. Hur länge behandlingen håller beror på flera saker. Dels ens egna anatomiska förutsättningar samt externa faktorer kan också påverka, tex solexponering och löpträning. Sedan beror det också på vilket område man behandlar och vilka preparat man använder. Filler i kinder håller tex längre än filler i läppar. Ibland kan man också se att filler bryts ner snabbare efter den allra första behandlingen man gör.

Patientinformation filler