Trygghetsgaranti

Läkare som utför behandlingar

Timra Medical har som mål att du som kund ska känna dig trygg före, under och efter genomförd behandling. Får att uppnå detta har vi tagit fram olika strategier, men den i särklass viktigaste strategin är att vi uteslutande erbjuder läkarutförda behandlingar. Läkare har en grundkompetens som är viktig för säkerheten vid estetiska injektionsbehandlingar och trådlyft. Detta medför också att Timra Medical förbehåller sig rätten att neka kunder specifika behandlingar utifrån ett medicinskt avvägande som läkaren gör. Som kund kan man bli besviken men hos Timra Medical får du i samband med läkarkonsultationen en professionell bedömning med en förklaring till varför en specifik behandling inte är lämplig för just dig. Efter genomförda behandlingar får du kontaktuppgifter så du kan nå din behandlare om det skulle tillstöta komplikationer. Vi erbjuder också kostnadsfria uppföljningar.

Bakom Timra Medical AB står läkaren Ros-Ninva Poli, avlagt läkarexamen 2006 vid Karolinska Institutet i Stockholm. Legitimerad läkare sedan 2011 och specialist i allmänmedicin sedan 2018.

Certifierade utbildningar

Dr Poli har genomgått en rad certifierade utbildningar för att säkra sitt arbete inom estetiska injektionsbehandlingar och trådlyft. För att fortsätta hålla sig uppdaterad inom fältet samt utveckla sitt arbete är dr Poli mån om att kontinuerligt bygga på sina kunskaper med nya certifierade kurser samt workshops, etc.

  • Grundutbildning i estetiska injektionsbehandlingar via Derma Medical (2018)
  • Grundutbildning i trådlyft med Ultra V via Undén Medical Distribution (2018)
  • Anatomi och komplikationskurs via läkemedelsföretaget Allergan (2019)
  • Upper Face MD codes via Allergan Medical Institut (2019)
  • Dermatologi och venerologi, SK-kurs via Socialstyrelsen (2019)

Behandlingsskadeförsäkring via Folksam

Som kund inom branschen är det viktigt att efterfråga behandlare med behandlingsskadeförsäkring. Det finns alltid en risk för skada, även om den är mycket liten, och då vill man veta att man har möjlighet att söka hjälp, både medicinskt och ekonomiskt. Timra Medical har en behandlingsskadeförsäkring via Folksam som bland annat täcker behandlingar med trådlyft, fillers och muskelavslappnande medel.

Hyalase – en antidot till filler (hyaluronsyra)

En annan viktig aspekt när det gäller kunders säkerhet är att dr Poli har en personlig licens för att kunna förskriva läkemedlet Hyalase, förmedlad via Läkemedelsverket i Sverige. Hyalase är antidoten till hyaluronsyra dvs filler. Med Hyalase kan man reversera effekten av fillersbehandlingar. Detta kan man behöva använda vid olika tillfällen, antingen om fillers har hamnat fel och blivit klumpigt eller om man drabbats av ytterst ovanliga biverkan att fillers har hamnat i ett kärl.

IVO – inspektionen för vård och omsorg

En ytterligare trygghetsgaranti för dig som kund är att Timra Medical är registrerad hos IVO som verksamhet som bedriver hälso- och sjukvård, samt estetiska injektionsbehandlingar. Detta innebär också att vi följer lagstiftning i enlighet med bokförings- och journallagar med allt som det innebär såsom full sekretess etc.

Dr Poli
folksam

Behandlingsförsäkring via Folksam