Trådlyft med Ultra V och Softlift– en säker metod

Att hudföryngra och göra ansiktslyft med tråd har snabbt blivit en ledande metod bland estetiska behandlingar. Anledningen till att ansiktslyft med tråd har blivit så populärt är att man snabbt och effektivt upplever estetiska resultat utan kirurgi, intensiv smärta eller lång återhämtning. Ansiktslyft med trådar används för att lyfta och strama till huden i ansiktet samt öka hudens elasticitet. Man kan behandla många områden men mest efterfrågat är behandling för uppstramning av käklinje, kinder och hals. Att använda trådar för ansiktslyft är relativt riskfritt, resultatet blir naturligt, förloppet komplikationsfritt och man kan omedelbart återgå till sin vardag.

Således är ansiktslyft med tråd en säker och effektiv metod med tydliga resultat vilket skapat en efterfrågan hos den stora grupp som önskar en lyftande effekt eller hudföryngring men vill undvika narkos och kirurgi.

Tråd för ansiktslyft – så fungerar det

Att hudföryngra med tråd är en behandlingsmetod som används för att lyfta och strama till, samt öka hudens elasticitet. På Timra Medical utförs trådlyft med Ultra V och Soft Lift, båda bestående av så kallade PDO-trådar. PDO-trådarna är nedbrytbara och har tidigare använts inom konventionell kirurgi i årtionden. Det man är ute efter med trådlyftmetoden är den effekt PDO-trådarna har i kroppen när de bryts ner lokalt på platsen man har anlagt dem. Där kroppen bryter ner PDO-trådarna stimuleras hudens vävnad och produktionen av kollagen och elastin ökar.

Den metod med Ultra V Trådlyft och V Soft Lift som används på Timra Medical innebär inte alltid någon mekanisk dragning av huden, vilket är en vanlig missuppfattning bland folk. Om indikationen är den rätta (vid tex större tyngd/häng i vävnaden) använder vi också grövre hullingförsedda trådar som man drar i och uppnår ett lyft momentant. Ansiktslyft med trådar med Ultra V och V Soft Lift är en ickekirurgisk metod med estetiskt naturliga resultat.

Varför många väljer trådlyft som behandling?

Fördelarna är många men det som lockar de flesta är att man får den uppstramning av huden man önskar i ansiktet, käklinjen, med ett naturligt resultat. Hudföryngring, men man ser fortfarande ut som sig själv! Ansiktslyft utan kniv gör att det krävs minimal återhämtning efter behandlingen. Ansiktslyft med trådar (Ultra V Trådlyft och V Soft Lift) passar både kvinnor och män, äldre och yngre. Yngre kan göra behandlingen för att kontinuerligt bibehålla en ungdomlig hud och äldre för att få ett mer ungdomligt utseende. Behandling med trådlyft hos Timra Medical utförs inte på gravida, ammande eller minderåriga personer.

Ansiktslyft med trådar – många fördelar

 • Säker behandling
 • Kort behandlingstid
 • Tydliga resultat
 • Inga ärr
 • Kort återhämtningstid
 • Mindre komplikationer än de tidigare mekaniska trådlyften

Ansiktslyft med tråd – steg för steg

En behandling med trådlyft startar alltid med att vi tar några före-bilder. Därefter följer noggrann rengöring av behandlingsområdet.
Ibland läggs lokalbedövningskräm som får verka i cirka 30 min och ibland anläggs genom nål. Ofta kombineras båda metoderna, allt för att minimera obehaget för patienten.

Därefter börjar man med att rita ut var trådarna ska läggas enligt ett specifikt nätverk för att optimera behandlingsresultatet. Trådarna kommer färdiga i tunna, sterila nålar. Varje nål kasseras efter ett stick. Efter att behandlingen har utförts får du en efterbehandlande kräm med K-vitamin som du ska fortsätta använda efter behandlingen. Behandlingen tar totalt mellan 1,5 till 2 timmar. Hos Timra Medical prioriteras säkerhet och trygghetskänslan. Därför får du alltid med dig kontaktuppgifter till läkaren och patientinformation, muntligt såsom skriftligt med eftervårdsrekommendationer. Du kommer också erbjudas ett kostnadsfritt återbesök med dokumentation av resultatet.

Läkningsprocessen efter en estetisk behandling är alltid individuell. Viss rodnad och svullnad samt blåmärken är normalt förekommande första veckan efter behandling. Stramhetskänsla är normalt de två första veckorna. I stort sett kan du omedelbart återgå till vardagen. Första dygnet efter behandling rekommenderas att du undviker smink, fysiskt krävande aktiviteter, bastu och jacuzzi bad samt slag eller kraftig massage mot behandlingsområdet. För att optimera läkning och ditt behandlingsresultat bör du följa läkarens muntliga och skriftliga eftervårdsrekommendationer.

Resultat

Resultaten efter ett ansiktslyft med trådar utan kniv märks redan efter behandlingen men är tydligast när kroppen brutit ner PDO-trådarna. Maximal behandlingseffekt ses efter cirka 3 månader. Effekten håller ca 1,5 år beroende på bland annat livsstil men också hur många och vilka typer av trådar som har använts. Regelbundna ”touch ups” för att behålla den föryngrade effekten längre rekommenderas. Resultaten när man använder trådar för ansiktslyft är individuella. Timra Medical förbehåller sig rätten att inte på förhand garantera ett specifikt behandlingsresultat.

Kundreferens

Kundreferens

”Min omgivning tycker att jag ser piggare och fräschare ut, utan att egentligen veta vad jag har gjort.”

Åsa M, Stockholm

Ansiktslyft med tråd – frågor och svar

Här svarar vi på ett antal vanliga frågor som vi får om ansiktslyft med trådar. Har du fler frågor? Välkommen att kontakta oss så svarar vi på dina frågor!

Vilka områden kan behandlas

Det är möjligt att behandla och lyfta de flesta av ansiktets områden med trådar Om du har något speciellt område som du vill ha hjälp med så är det bara att diskutera detta med din behandlare under en konsultation. Men här är några delar av ansiktet som lämpar sig väl för ansiktslyft med tråd:

 • Kinder
 • Käklinje
 • Mungipor
 • Kråkfötter/kråksparkar
 • Tear trough
 • Ögonområdet
 • Nasolabialveck

Vad bör man göra och inte göra efter en behandling?

Detta rekommenderar vi direkt efter ett ansiktslyft med trådar:

Använd en efterbehandlande kräm med vitamin K. Gör detta fem gånger om dagen de första två dagarna efter behandlingen, därefter när det finns behov.

Träning bör utföras under kontrollerade omständigheter den första tiden efter behandlingen. Vi rekommenderar att du undviker hård träning och intensivt fysisk arbete den första tiden.

Två dagar före och efter behandlingen bör du undvika alkohol, vissa hälsokostpreparat som exempelvis vitaminer, Omega 3 och fiskolja.

Ett bra sätt att minska belastningen på huden är att tvätta ansiktet på ett försiktigt vis. ”Klappa” dig i ansiktet istället för att dra i huden. Vi rekommenderar även att du sover i ryggläge första tiden efter ett ansiktslyft utan kniv.

Gå helst inte till tandläkaren de närmaste två veckorna efter en behandling. Att gapa stort långa stunder kan leda till belastning av huden.

Detta bör du undvika 24 timmar efter ett ansiktslyft med tråd:

 • Slag och kraftig massage mot det behandlade området.
 • Bastubad samt bad i såväl jacuzzi som swimmingpool.
 • Aktiviteter som ställer stora fysiska krav. Exempel på detta är crossfit, boxning, löpträning.
 • Make up. Inget smink det första dygnet!

Ansiktslyft med trådar– är det smärtsamt?

Inte i de allra flesta fall. Vissa patienter kan uppleva ett visst obehag, men ingen smärta eftersom huden bedövas lokalt för att sticken med nålarna inte ska kännas. Vissa av ansiktets områden kan vara mer känsliga än andra och det kan smärta lite, men det brukar alltid gå bra att genomföra behandlingen.

Vad ska jag göra om behandlingen ger mig blåmärken?

Att det bildas mindre blödningar under huden förekommer – och det är normalt eftersom ansiktslyft utan trådar innebär ett flertal stick med nålar.
Det finns flera olika metoder för att hantera detta och se till att det bildas så lite blåmärken som möjligt. Det finns strategier som genomförs före, under och efter behandlingen. Om du ändå får blåmärken efter behandlingen så kan läkaren rekommendera krämer du kan använda för att påskynda att de försvinner.

Trådar för ansiktslyft utan kniv– är jag en passande kandidat?

Vi gör en läkarkonsultation inför varje ansiktslyft. Där går vi igenom din medicinska historia och dina fysiska förutsättningar för att utröna om du passar för en sådan behandling.
Har du några funderingar, före eller efter ett ansiktslyft med trådar? Tveka inte att kontakta Timra Medical. Har du några akuta besvär efter behandlingen, kontakta i första hand din behandlande läkare på Timra Medical.

Behandlingsområden

 • Lyft och tydligare kindben
 • Käklinjen för att strama åt och återskapa en ungdomligare V-form
 • Insjunkningar under ögonen
 • Påsar/lös hud under ögonen

Varför anlita oss?

Utförd av certifierad läkare

Din naturliga skönhet i fokus

Behandlingsskadeförsäkring via Folksam

Central klinik på Vasastan, Stockholm

boka tid
FAQ- Vanliga frågor kring trådlyft med Ultra V

Gör det ont att göra trådlyft?

De flesta upplever endast obehag eftersom huden bedövas lokalt så att man inte ska känna nålsticken. Vissa områden i ansiktet är mer känsliga än andra med det brukar alltid gå bra att genomföra hela behandlingen.

Vad gör jag om jag får stora blåmärken?

Viss blödning under huden är normalt förekommande eftersom behandlingen innebär flertalet nålstick. Vi har flera strategier för att hantera detta för att det ska bli så lite blåmärken som möjligt. Vi har dels strategier före, under och efter behandlingen för att undvika blåmärken. Om man ändå får blåmärken kommer läkaren rekommendera vad du kan använda för kräm för att påskynda att blåmärket försvinner.

Hur vet jag om jag är en lämplig kandidat för trådlyft?

Alla trådlyft hos Timra Medical föregås av en läkarkonsultation för att dels gå igenom din medicinska historia och dina fysiska förutsättningar för en sådan behandling.

Jag är sprutsrädd, kan jag ändå genomföra behandlingen?

Detta är något vi kan diskutera under läkarkonsultationen då vi har olika knep för att hantera oro under behandlingen. Men svaret är ja, även spruträdda har blivit behandlade hos oss.

Kommer jag känna trådarna under min hud?

Under de närmaste två veckorna efter behandlingen kan man känna en stramhetskänsla i huden vilket är helt normalt. I enstaka fall kan man närmaste dagarna efter behandlingen känna stick på hudytan vilket kan vara enstaka tråd som ”vandrat” ut. Detta är något du får hjälp med omgående vid kontakt med din läkare. Tråden tas helt enkelt bort utan något större obehag. Eftersom du har ett stort nätverk av trådar så kommer borttagandet av en enstaka tråd inte påverka behandlingsresultatet.

Sätter ni fast något under huden och drar?

Nej ingen mekanisk dragning av huden sker. Den uppstramande effekten av huden kommer ”på köpet” i processen när kroppen bryter ner trådarna.

Är behandlingen permanent?

Nej, maximal effekt kommer efter 3 månader, håller i sig drygt ett år och därefter avtar effekten successivt. Hur snabbt effekten avtar är individuellt. Utseendet förändras inte när effekten försvunnit utan man återgår till sitt utseende såsom tidigare.

Patientinformation trådlyft