Behandlingar

Tradlyft behandling

Trådlyft

En icke-kirurgisk metod för att uppnå omedelbar och långvarig hudföryngring. Ultra V Trådlyft har snabbt vuxit och etablerats till en mycket efterfrågad behandling. En säker och effektiv metod med tydliga resultat vilket attraherar den stora patientgrupp som efterfrågar en lyftande effekt eller hudföryngring men vill undvika narkos samt operation. Patienter får naturligt estetiska resultat utan intensiv smärta, kirurgi eller lång konvalescens. Metoden är riskfri och patienten kan omedelbart återgå till vardagliga aktiviteter.

Läs mer
Fillers behandling

Fillers

Injektionsbehandlingar med fillers är en icke kirurgisk behandling där man kan tillföra ny fukt i huden i form av hyaluronsyra och skapa volym i områden där man tidigare hade mer. Hyaluronsyra finns naturligt i huden men minskar med åldern. Injektionsbehandlingar med fillers möjliggör utslätning av mindre rynkor och veck genom att tillföra fukt och volym.

Läs mer
Timra Medical Logo

Muskelavslappnande

Rynkor i ansiktet orsakas av naturliga rörelser i ansiktsmuskulaturen, det vill säga vår mimik. Muskelavslappnande medel används för att få muskulaturen i ansiktet att slappna av. Det är ett läkemedel som injiceras i ansiktsmuskulaturen och behandlingseffekten är tillfällig. Förutom att motverka rynkor kan det muskelavslappnande medel också användas i bland annat behandlingar för hyperhidros (extensiv svettning).

Läs mer
Timra Medical Logo

Hyalase

Hyalas kan användas om man drabbats av allvarlig biverkan av en fillers behandling. Hyalase eller hyaluronidase som det också heter är en antidot till hyaluronsyra dvs filler.

Läs mer
Fillers behandling

Dermapen 4

Dermapen 4 är den första digitala microneedlingpennan. Den kommer från Australien och är allmänt känd som ”Golden Standard” inom microneedling. Behandlingen går ut på att man gör en kontrollerad skada i huden som initierar en sårläkningsprocess. Denna process resulterar i en inflammation som i sin tur bl a leder till ökat kollagen i området. Med Dermapen 4 microneedling kan man bl a behandla ärr, oren hud, acne, förstorade porer, rosacea, bristningar och rynkor samt för hudföryngring.

Läs mer
a

PROFHILO® – Bioremodelling

Profhilo är en injicerbar anti-aging behandling gjord av hyaluronsyra för hud som förlorar sin elasticitet och fasthet med ålder. Det kan användas på ansikte, hals, decolletage, armar, händer och knän, eller andra delar av din kropp där huden visar synliga tecken på åldrande. Ofta ser vi en omedelbar märkbar förbättring av hudton och återfuktning, samt en ökad fasthet och minimering av linjer.

Läs mer
Behandlingar för män

För män

Män och kvinnor skiljer sig åt anatomiskt i vissa avseenden men framför allt är det skillnad på vad som anses vara estetiskt önskvärt hos kvinnor respektive män. Samtliga behandlingar på Timra Medical erbjuds även till män, men den estetiska effekt man vill uppnå kommer vara anpassad efter anatomiska förutsättningar samt önskemål om estetiskt resultat.

Läs mer