För män- Estetiska injektionsbehandlingar med muskelrelaxerande och filler, samt trådlyft

Män och kvinnor skiljer sig åt anatomiskt i vissa avseenden men framför allt är det skillnad på vad som anses vara estetiskt önskvärt hos kvinnor respektive män. Samtliga behandlingar på Timra Medical erbjuds även till män, men den estetiska effekt man vill uppnå kommer vara anpassad efter anatomiska förutsättningar samt önskemål om estetiskt resultat. Under läkarkonsultationen diskuteras önskemål, förväntningar och farhågor. Estetiska injektionsbehandlingar med muskelrelaxerande och filler kan ge uppfräschning och föryngring av huden hos män, liksom trådlyft.

Muskelrelaxerande

Rynkor i ansiktet orsakas av naturliga rörelser i ansiktsmuskulaturen, dvs vår mimik. Med tiden blir rynkorna mer synliga även när man inte använder ansiktsmuskulaturen, så kallade statiska rynkor, dvs de blir synliga hela tiden. Muskelrelaxerande kan används för att få musklerna i ansiktet att slappna av. Behandlingseffekten är tillfällig. Behandlingen kan medföra obehag och viss smärta. Muskelrelaxerande kan också användas i medicinskt syfte vid till exempel hyperhydros ( extensiv svettning ) och bruxism ( tandgnisslning ) när andra behandlingsmetoder inte fungerat eller varit otillräckliga.

boka tid

Filler (hyaluronsyra)

Injektionsbehandlingar med filler är en icke kirurgisk behandling där man kan tillföra ny fukt under huden i form av hyaluronsyra och skapa volym i områden där man tidigare hade mer. Hyaluronsyra finns naturligt i huden men minskar med åldern. Injektionsbehandlingar med fillers möjliggör utslätning av mindre rynkor och veck genom att tillföra fukt och volym. Filler är numera mest eftertraktade som injektionsbehandlingar i läppar och kinder med syfte att skapa eller återställa volym i de områdena eller för att forma om området som man kanske inte är nöjd med . Effekten kommer omedelbart men är inte permanent utan kroppen bryter successivt ner filler.

boka tid

Trådlyft

Trådlyft är en icke kirurgisk metod för att uppnå omedelbar och långvarig hudföryngring. Trådlyft har snabbt vuxit i storlek och etablerats till en mycket eftertraktad behandling. En säker och effektiv metod med tydliga resultat vilket attraherar den stora kundgrupp som efterfrågar en lyftande effekt eller hudföryngring men vill undvika narkos samt operation. Med trådlyft får kunderna naturligt estetiska resultat utan intensiv smärta, kirurgi eller lång konvalescens. Metoden med trådlyft är relativt riskfri och man kan omedelbart återgå till vardagliga aktiviteter. Vi använder oss av Ultra V trådar som är sk PDO trådar som kroppen själv bryter ner. När nedbrytningen sker stimuleras hudens produktion av kollagen och elastin, vilket ger den hudföryngrande effekten. Mest eftertraktade behandlingsområdet är mellanansiktet och käklinjen.

boka tid
Varför anlita oss?

Utförd av certifierad läkare

Din naturliga skönhet i fokus

Behandlingsskadeförsäkring via Folksam

Central klinik på Vasastan, Stockholm

boka tid